Trådlösa nätverk

Framtidens Wi-Fi

Trådlösa nätverk

Smarter Cities

Att skapa smartare städer ger självförtroende för städerna så de kan ge invånare och besökare en bättre upplevelse. Inom begreppet Smarter Cities vill vi få in WiFi som täcker hela staden, men inte bara som tjänst, utan som ger tillbaka. Vi har ett antal idéer på samverkan mellan kommun och samhälle, där vi kan gynna alla parter.

Internet of Things (IoT)

IoT kommer över oss och kommer att innebära förändringar och möjligheter. Då det innebär en stor mängd prylar som ska koppla upp sig behöver våra nätverk anpassas för detta. Bluecom förespråkar naturligtvis WiFi, men verkligheten är att det behövs ett stort antal sätt som alla dessa prylar ska koppla upp sig på. Fördelarna med WiFi är att det redan finns på många platser, nackdelarna är att det inte är en strömsnål lösning.

Offload

Att kunna erbjuda automatisk roaming mellan 3G/4G och WiFi är intressant i framförallt publika nätverk. Vi har bra kunskap på detta då vi gör det idag tillsammans med Telia på SHLs ishockeyarenor. Det är framförallt en service till besökare som slipper förbruka data på sitt abonnemang, men vi kan erbjuda högre hastigheter via WiFi.

Location Based Service (LBS)

Med LBS kan vi koppla ytterligare funktionalitet till nätet. Lösningen bygger på att vi spårar klienter med WiFi påslaget. Informationen kan sedan presenteras på olika sätt. Den går även att anpassa specifikt för era behov.

Captive Portal

 • Enkelt för gästarna

  Snabb och smidig inlogg

 • Alltid uppkopplad

  Kommer ihåg gästen

 • Rakt till hemsida

  Skickar gästerna direkt till hemsida

Med Captive Portal får ditt företag en enkel och smidig portal som kunderna kan logga inn i. Samla statistik på förbrukning och kontaktuppgifter för att enklare kunna nå dina kunder.

 • Samla statistik

  Statistik som ger överblick

 • Koll på användarna

  Ger dig bättre koll

 • Snabbt Wi-Fi

  Snabb och bra användarupplevelse

Innovativa lösningar för ökad affärsnytta

Då användningen av trådlösa enheter och smartphones ökar varje år och snart passerar den fasta i trafikvolym så ligger vi på Bluecom redan steget före och har jobbat flera år med att ta fram koncept och design för att leverera informativa och innovativa tjänster i marknadens bästa Wi-Fi nät.

Wi-Fi är inte längre bara ett nätverk – det är även ett forum för marknadsundersökningar, annonsering, information och mervärde för den som är uppkopplad.

De som investerar i ett Wi-Fi nätverk ska inte behöva ta betalt av besökaren för att få tillbaka investeringen, utan få ett hjälpmedel att få gratis information om besökaren som i sin tur skapar merförsäljning.

Vi kopplar in tjänster för sociala medier som Facebook, LinkedIN och Twitter kan besökaren logga in med en knapptryckning och leverantören får värdefull information om sina besökare och kan se var i lokalen eller området besökarna finns och hur de rör sig.

Vi fyller Wi-Fi nät med innehåll i form av mobila appar som ger information, videoklipp, speltjänster, statistik och mycket annat.

På detta sätt hjälper vi Svenska Hockeyligan, Skid-VM i Falun 2015 och IBF Innebandy att få flera och nöjdare besökare till sina evenemang och samtidigt leverera ett oslagbart verktyg för statistik, uppföljning och marknadsföring.

Låter det intressant?
Kontakta oss för mer information!

Skicka en intresseförfrågan

Kontakta oss - Wi-Fi