BLUECOM

Konsulttjänster

Vi erbjuder kvalificerade konsulttjänster, ett heltäckande erbjudande inom IT-infrastruktur, nätverk och trådlöst. Alla våra konsulter är skolade i vår egen projektmodell, WORKS™, en agil projektmodell som vi har förfinat länge. 

Vill du veta mer om den här tjänsten?
Prata med vår expert:
Tomas Tjäder
0771-190700

IT-konsulter som tar ansvar för projektmål och affärsnytta

Våra IT-konsulter är skolade i komplicerade projekt med IT-landskapets snårigaste och svåraste utmaningar. Men vid sidan av vår stora erfarenhet - det vi kanske är mest stolt över är det lager av ansvar och nytta som präglar allt det vi gör.

Att upprätthålla en modern IT-plattform eller starta ett IT-projekt är inte alltid helt enkelt. När det gäller nya tekniska lösningar är det idag svårt att veta vad som är bäst för just din verksamhet; säkerhet, licenser, täckning och tillgänglighet, lagar och förordningar, virtualisering, cloudteknologi, on-premise och...ja, IT-landskapet kan upplevas komplext. Samtidigt kan det skapa enorma fördelar till nytta för affären och organisationen.

Utveckla din affär med våra konsulter

Våra konsulter löser dina utmaningar. Det är hygien-nivån. Lägg till det att våra ledstjärnor är affärsnytta och värde. Vi har flera exempel där vi, tillsammans med våra kunder, tagit ut en ny riktning, skapat affärsvärde och en strategisk grund.

Vi har mångårig erfarenhet av lösningar för affärskritiska miljöer och kan erbjuda rätt kombination av system och expertis för att möta verksamhetens behov. Vi hjälper er att designa från grunden eller vidareutveckla en redan befintlig miljö.

Våra högt ställda mål är därför inte bara en robust och trygg IT-miljö, utan vårt mål är en tillgänglig IT-miljö som skapar fördelar och möjligheter.

Vi hjälper dig med alla delar av ett IT-projekt eller IT-utmaning, det kan exempelvis vara:

  • Server och lagring, nätverk
  • Strategi och utredningar
  • Lösnings-design och implementation
  • Projektledning
  • Site survey, radiomätningar

WORKS™ - The Bluecom Project Model

För att nå projektens mål använder vi en agil projektmodell som vi har tagit fram själva - givevis baserad på best practices; mätbara och tydliga mål, delmål och etapper, visuella projektverktyg och fokus på kommunikation och riskanalys.

TEXT PILL 2

”Vi ökade intäkterna från matcheventen med 64 %”

När SHL och Färjestad mötte upp moderna IT-lösningar med verklig affärsnytta och strategi började det hända saker. Tekniken födde data, data födde insikter och insikter omvandlades till strategiska slutsatser. Resultatet? Bättre event och mer intäkter.