God Jul och Gott Nytt år!

Bluecom vill önska alla kunder, leverantörer och medarbetare en riktigt God Jul och ett Gott Nytt År. Vi uppskattar verkligen våra kunder, tack vare kunderna har vi möjlighet att skänka en gåva till Musikhjälpen.

Gåvor till Musikhjälpen 2017 bidrar till temat “Barn är inte till salu” och stödjer projekt som jobbar med förebyggande- och rehabiliterande arbete kring barnsexhandel.

Bluecom och Teracom i samarbete

Air2Fibre från Teracom i samarbete med Bluecom utnyttjar de senaste tekniksprången inom trådlös överföring för att förse hela Sverige med bredband.

Det är en modulär teknik baserad på fiber, radiolänk och uppgraderade professionella Wifi-komponenter. Air2Fibre lämpar sig väl för områden där det inte är ekonomiskt försvarbart att bygga fiber idag. Läs mer här…

Mediateknik inleder samarbete om Air2Fibre!

Teracom, Bluecom och Stadsnätet Kramfors Mediateknik AB i samarbete om Air2Fibre !

#Teracom #Bluecom #Air2fibre

Pressrelease (extern länk)

Vi bygger digitala samhällen

Digitaliseringsdagarna 2017

På Djurönäset/Värmdö/Stockholm den 24-26 april, blir mötesplatsen med fokus på skapande av rätt förutsättningar och praktiskt genomförande av den digitala transformationen i den kommunala sektorn.

Vi är på plats för att guida er i hur man bygger storskaliga, säkra och stabila Wi-Fi nät för framtidens smarta städer!

Har ni frågor innan/efter konferensen eller om ni inte kan komma och gärna vill träffa oss för att prata lösningar för smarta städer, kan ni nå oss på: sales@bluecom.se eller 0771-190 700.

Vi ser fram emot att träffa er!

Bluecom utsett till Guld Bolag

Bluecom AB har blivit utsett till ett av Sveriges Guld Bolag.
Bluecom AB är ett av de bäst presterande aktiebolagen i länet samt tillhör ett av de 23% bäst presterande aktiebolagen i Sverige.

Omsättning
Bluecom AB har ökat omsättningen senaste året med 27.0%. För övriga företag i samma bransch och storleksklass är medianen för omsättningstillväxt 7%.

Rörelsemarginal
Bluecom AB har det senaste året en rörelsemarginal på 11.5%. För övriga företag i samma bransch och storleksklass är medianen för rörelsemarginalen 7%.

Känner tacksamhet och vill tacka alla medarbetare för att ni varje dag utför ett fantastiskt jobb, stor eloge till er alla.

Nu höjer vi ribban till nästa nivå och siktar kommande år på att placera oss än högre på listan över de bäst presterande bolagen i Sverige.

Bring it on !

/Robert Sjöholm
CEO

Bluecom kopplar upp Handbolls EM 2016

Denna gång är det Handbolls EM 2016 som får en förstklassig trådlös uppkoppling från Bluecom. Det gör att media, sponsorer och alla tusentals besökare kan dela och sprida evenemanget till alla tittare, vänner och kunder världen över.

Det är viktigt för liknande evenemang att säkra upplevelsen för besökarna, det är många som använder nätet samtidigt och kapaciteten skall räcka för alla. Därför tecknade arrangören ett avtal med Bluecom som har mångårig erfarenhet av att bygga nätverk för hög densitet, hög prestanda och hög tillgänglighet.

Finalhelgen, 16-18 december är vi självklart på plats i Göteborg för att säkerställa vår leverans.

#Bluecom #WorldClassWiFi #HandbollsEM2016 #Scandinavium #WomenEuroHandball2016 #Sweden

Bluecom träffar EU kommissionen angående WiFi4EU

Bluecom har träffat Hervé Dupuy, Deputy Head of Unit Broadband, och hans stab för att diskutera EU projektet WiFi4EU.

EU har startat ett projekt för att möjliggöra för medborgare att ansluta fritt till internet via Wi-Fi på offentliga platser där folk uppehåller sig. Såsom parker, torg, offentliga byggnader, bibliotek, vårdcentraler och museer över hela Europa. Den initiala budgeten är 120 miljoner euro motsvarande nästan 1,2 miljarder svenska kronor som ska gå till utrustning, drift och internetaccess med hög prestanda.

Bluecom var speciellt inbjudna (som enda företag i Sverige) att diskutera den tekniska lösningen tack vare våra referenser från SkidVM, SHL och olika stadsnätsprojekt. Det har nu lett till att vi nu får vara med och designa hur lösningen ska se ut i WiFi4EU avseende t.ex. autentisering, trafikprioritering och dimensionering av länkar. Vi är glada att de har valt att jobba för en lösning med hög tillgänglighet och “state-of-the-art teknik”. Det är ju precis det vi förordar i alla lägen, det blir både bäst och billigast i längden.

Kontakta oss om du veta mer om WiFi4EU eller våra lösningar i allmänhet.

Bluecom levererar trådlöst nätverk till ännu ett stort evenemang

Denna gång för 2016 World Cup i ishockey som går av stapeln i Scandinavium, Göteborg. Fullsatt arena med mediarepresentanter från hela världen som har höga krav på tillgänglighet. Självklart tar vi ansvar för lösningen och driftar den under eventet. Inget företag i Sverige har byggt fler arena nätverk än Bluecom AB, vi är experter på nätverk och i synnerhet trådlösa nätverk för hög prestanda och tillgänglighet. #Bluecom #BluecomMobilityPlatform #WorldClassWifi

Bluecom vann upphandling för trådlösa nätverk till Kramfors Kommun

I konkurrens med Atea och It-Total vann Bluecom en upphandling av utrustning för trådlösa nätverk till Kramfors Kommun. Bluecom har under många år assisterat kommunen med deras infrastruktur och det känns viktigt att vi kan fortsätta utveckla Kramfors Kommun i rätt riktning. Avtalet löper under 2 år och kommer ge kommunen och medarbetare tillgång till ett modernt nätverk med hög kapacitet och tillgänglighet.

Bluecom AB delivers Wi-Fi services to another big sports event !

Bluecom delivers Bluecom Mobility Platform ® to improve the arena experience during IFMA Muaythai World Championship between 18th and 29th of May 2016 in Kinnarps arena in Jönköping, Sweden. The 17th IFMA Muaythai World Championship is one of the largest martial art events in the world with more then 2000 athletes, officials, masters and 40 000 spectators for this 10 day competition where the best of international muaythai amatures will compete for the title of IFMA World Champion. Contact Bluecom AB to learn more about High Density Wi-fi solutions. http://www.muaythaiwc2016.com/