OM BLUECOM

IT ska vara enkelt att använda, lätt att nå och skapa fördelar för dig som kund. Det är så vi tänker. Tillgänglighet. Oavsett om det är en bredbandslösning med Air2Fibre-teknologi eller en IT-tjänst.

Vi tänker alltid tillgänglighet och nytta

Bluecom är ett företag med stor erfarenhet att leverera träffsäkra IT-lösningar, med en pragmatisk syn på teknik - IT måste vara tillgängligt och ge rätt effekt. Därför vill vi jobba nära dig, vi lyssnar och tar ansvar för projektmål och styrning.

Vårt mål är att skapa nya möjligheter för dig som kund, nya affärsmöjligheter eller andra uppsidor som förenklar din verksamhet och gör att ni kan fokusera på era kärnområden.

Oavsett om uppdraget är komplext och tekniken vi använder oss av är avancerad, kan du alltid känna lugnet i lättanvända och hållbara lösningar som gör skillnad.

Det är vårt löfte till dig.

Fem fakta om oss

Ledande trådlösa tjänster och IT-lösningar sedan 2013
Vi startade i en liten stad i Västernorrland för bara några år sen. Redan då levererade vi trådlösa tjänster som ingen annan kunde matcha och vi var lönsamma från dag 1. Nu finns vi över hela Sverige och har ett 50-tal partners. Tiden går fort när man har kul.
Verkar över hela Sverige
Bluecom verkar i hela Sverige, men med huvudkontor i Kramfors. Våra partners, närmare 50 stycken, är utspridda över hela landet.
Handplockad kompetens
Tekniken vi använder och lösningarna vi erbjuder är helt klart avancerade. Därför behöver vi hög specialistkompetens inom många områden som trådlös kommunikation, datacenter lösningar och nätverksäkerhet. Vår rekryteringsstrategi har därför varit att handplocka kompetens som vi vet levererar. Det har visat sig vara ett bra recept.
Vårt arbete ska leda till bättre hållbarhet
På Bluecom vill vi att det vi gör inte bara ska vara hållbart i sig (socialt, miljö och etiskt), utan också bidra till samhällets hållbara visioner. Vi vet att genom att ge digitala förutsättningar bidrar vi till att exempelvis glesbygden kan leva, det skapar hållbar ekonomiskt tillväxt och minimerar det digitala utanförskapet.
Vi utvecklar egen mjukvara
Eftersom vi verkat länge med specialistkunskap inom Wifi-segmentet har har vi flera egenutvecklade lösningar som ökar värdet på investeringarna. Allt från smidiga portaler som ger dig som systemägare värdefull data, till innovativa lösningar för annonsering och innehåll.

Nyheter & artiklar

TEXT PILL 2

”Vi ökade intäkterna från matcheventen med 64 %”

När SHL och Färjestad mötte upp moderna IT-lösningar med verklig affärsnytta och strategi började det hända saker. Tekniken födde data, data födde insikter och insikter omvandlades till strategiska slutsatser. Resultatet? Bättre event och mer intäkter.