Skola och jobb. Praktiska grejor. Och Liverpool.

Vi träffade Bo och Lisa Bergman som bor på Hönö med sin familj. De berättar här varför de valde Air2Fibre som och är mer än nöjda.
Skriven av
Anna-Carin Vergara

Hösten är på väg in och regnet hänger i luften. Men i ett egenritat hus ute på Hönö i Öckerö kommun är det varmt och ombonat. Där bor Bo och Lisa Bergman med sina tre barn.

Bo är ett stort Liverpool-fan. ”Ja, jag gillar verkligen att kolla på fotboll. Och tidigare var det lite problematiskt, det laggade. Men det gör det inte idag, idag fungerar det väldigt bra.” Bo syftar på att de tidigare körde 4G via mobilnätet och hade ingen lösning för ett mer rejält bredband.

”När vi byggde huset ville vi ha fiber. Men vi fick inte de erbjudanden vi önskade. Så det är grävt fiber i marken på båda sidor av huset…men vi kör Air2Fibre istället”, berättar Lisa. Bo fortsätter ”ja, vi märkte att det var en väldigt stor apparat att få fiber. Med Air2Fibre och Bluecom som var det i princip ett telefonsamtal, in på en lista och sen ett meddelande om installation”.  ”Och för oss blev priset mycket mer förmånligt också”, fyller Lisa i.

Med Air2Fibre och Bluecom som var det i princip ett telefonsamtal, in på en lista och sen ett meddelande om installation.

Det handlar såklart inte bara om fotboll. Hela familjen, med alla barnen, använder nätet som vilken annan familj som helst. Båda jobbar hemifrån emellanåt och internet är såklart ett viktigt instrument där. Bo flyttar stora filer då han är arkitekt. ”Skolan är ju i hög grad digitaliserad”, resonerar Lisa, ”så barnen använder nätet väldigt mycket”. Underhållning i form av TV och spel står såklart också på agendan vid sidan av allt annat man förväntas lösa på nätet idag.

En installation tar 1-1,5 timme. En mottagare sätts upp på huset och sedan dras en kabel in i huset där användaren kopplar in sin router.

Lisa märkte knappt av installationen, ”Jag hejade på teknikerna, sen var det klart”. Ingen uppgrävd trädgård, inga andra ingrepp än mottagaren uppe på taket. ”Jag tror det tog en timme”, säger Bo. Familjen är mer eller mindre beroende av att en bra uppkoppling och det har de idag. ”Mycket jobb hemifrån, barnens utbildning, praktiska ting som ska lösas, ja vi behöver ett riktigt internet och det har vi dag.” ”Och jag kan följa Liverpool”, avslutar Bo.