Bluecom söker driven Key Account Manager

Vi söker kundansvarig säljare med fokus på nya kunder inom privat sektor. Är det du? Läs vidare.
Skriven av
Robert Sjöholm

Gillar du utmaningar, att göra affärer och att skapa kundnytta? Är du intresserad av IT och vågar utmana kunder att tänka annorlunda? Sök då till oss - vi vill växa! Vi söker kundansvarig säljare med fokus på nya kunder inom privat sektor.

Vi erbjuder dig en arbetsplats med härliga och duktiga kollegor som brinner för att bygga kundrelationer och överträffa våra kunders förväntan, medarbetare som tar personligt ansvar och sätter laget före jaget. Mot gemensamma mål så hjälper vi varandra att lyckas och ger varandra arbetsglädje.

Din roll 
Du ansvarar för säljprocessen, dvs. att initiera kontakten och genom kontinuerliga kundbesök skapa nya kundrelationer och affärer samt utveckla dessa i enlighet med vårt erbjudande. Du hanterar också de leads som kommer via partners samt vet hur man kvalificerar leads som kommer från den digitala marknadsföringen. Dina kunder är både nationella och internationella koncerner och dina kundkontakter sker fysiskt eller digitalt. 

I rollen som kundansvarig säljare kommer du arbeta proaktivt med försäljning av Bluecoms produkter och tjänsteutbud, med prioriterat fokus på vår egna produkt Bluecom Enterprise Portal till medelstora och stora företag.

Tjänsten innebär inte personalansvar men erfarenhet från att leda andra är meriterande och underlättar arbetet. 

Vad söker vi hos dig? 
Dina personliga egenskaper är avgörande för att lyckas i rollen och trivas hos oss. Som kundansvarig säljare ser vi att du är en person som tar ansvar för dina uppgifter, strukturerar ditt arbete självständigt och driver dina egna säljprocesser med ambition och disciplin. 

Du drivs av att arbeta efter höga mål för dig själv och arbetar hårt för att uppnå dem. Vi tänker att du är motiverad och jobbfokuserad och aktivt söker utmaningar och utvecklingsmöjligheter. 

Du har en förmåga att tänka strategiskt och har ett brett perspektiv på frågor; du ser på sakers långsiktiga betydelse och vidare konsekvenser och anpassar dina handlingar till detta. Givetvis tar du saker i mål - projekt avslutas och resultaten uppnådda. 

Vi tror också att det är viktigt att du har förmågan att ta reda på vilka värden som driver respektive kund, vilka utmaningar det ger. Utifrån det, och företagets kompetenser, identifierar och förankrar du affärer. 

Du ska ha en god kommunikationsförmåga och du känner dig komfortabel att prata på ledningsnivå hos kunderna. 

Vi sätter stor vikt vid personlig lämplighet.  

För att lyckas i tjänsten som kundansvarig säljare bör du ha följande kunskaper: 

 • Erfarenhet av strategisk försäljning av tjänster och lösningar
 • Dokumenterad erfarenhet att jobba med större och internationella kunder 
 • Ett upparbetat nätverk inom olika branscher och företag
 • Behärskar svenska och engelska i både tal och skrift
 • Körkort
    

Meriterande:  

 • Akademisk utbildning, högskole- eller universitetsexamen, eller motsvarande
 • Tidigare erfarenhet av att leda andra
 • Erfarenhet av CRM system
 • Erfarenhet från IT branschen så som, IT-som-tjänst/cloud och konsulttjänster inom strategi och arkitektur inom IT, digitalisering, förändringsledning eller verksamhetsutveckling 

Vårt erbjudande till dig  
Hos oss på Bluecom är det alltid nära till beslut och högt i tak. Här erbjuds du en utvecklande roll där varje dag erbjuder nya utmaningar att lösa tillsammans med dina kollegor och kunder.  Vi har alltid stora saker på gång och är i framkant inom flera tjänsteområden. 

Vi har en målmedveten satsning på coachande ledarskap och våra medarbetares personliga utveckling och hälsa.

Vår kultur präglas av våra värderingar, en kultur där framåtanda, humor och kamratskap är viktigt. 

Placeringsort: Kramfors eller Sundsvall


Kontakta oss  
Varmt välkommen med din ansökan! Mejla VD direkt - robert.sjoholm@bluecom.se