Bluecom i prestigefylld affär med Runsvengruppen-ägda ÖoB 

ÖoB har valt Bluecom som strategisk partner för wifi och kundresor.
Skriven av
Robert Sjöholm

ÖoB, ett av Sveriges starkaste varumärken inom detaljhandeln, valde Bluecom som partner för den förändringsresa inom wifi och datadrivna kundresor som initierats. I ett första skede har Bluecom framtidssäkrat och uppgraderat wifi't i kedjans nästan 100 varuhus, samt investerat i Bluecom Enterprise Platform för ärendehantering, nätövervakning och avancerad besöksflödesdata.

ÖoB, med över 10.000 produkter i sitt fasta sortiment och närmare 100 varuhus, är ett av Sveriges ledande lågprisföretag.

För att säkra framtidens krav på butiksupplevelse och teknik har man nu i ett första steg säkrat upp sitt wifi. Syftet är tvådelat; kedjan har investerat i en moderniserad handterminallösning för att underlätta varuhusens vardag, vilket i sin tur kräver bästa möjliga infrastruktur. Men givetvis har syftet också varit att kunna erbjuda butikens besökare ett riktigt bra wifi.

Peter Adell, IT-Chef ÖoB om samarbete med Bluecom
Peter Adell, IT-Chef ÖoB

Peter Adell, IT-chef för ÖoB-kedjan: "Med Bluecom har vi hittat en partner som tar ett helhetsansvar för att allt fungerar i nätverket, i alla varuhus. Ett fungerande och modernt nätverk är inte bara helt affärskritiskt för det dagliga, men också strategiskt viktigt för oss då vi ser hur köparens beteende förändras i rask takt. Vi rustar redan nu för nya steg där vi möter upp med teknik och lösningar som gör kundens upplevelse i och utanför den fysiska butiken ännu mer maxad.”

Robert Sjöholm, VD på Bluecom: "Oerhört roligt att få inleda det här arbetet med proffsiga ÖoB. Och ett kvitto på att våra satsningar på wifi och smarta nätverk verkligen betalat sig. Vi på Bluecom har unik kompetens när det gäller att implementera och drifta nätverken, men sedan också kunna hjälpa våra kunder att ta ut verklig affärsnytta från dessa genom att bli mer relevant i marknadsbudskapet och få än bättre insikter i kundbeteendet. Att ÖoB valt Bluecom Enterprise Portal för detta känns mycket roligt.”

Robert Sjöholm,VD Bluecom. "Det här är ett kvitto på att våra stenhårda satsningar på wifi, smarta nätverk och kundresor, verkligen har betalat sig."

Det som Peter Adell kanske var mest imponerad av i det första steget var projektledningen och koordinationen av alla butikers installationer: "Vi valde Bluecom för deras kunnande inom wifi och kundresor. De har redan bevisat att vårt val av strategisk samarbetspartner var riktigt genom att gå igenom alla varuhus - som det i sanning ska sägas har haft helt olika grundförutsättningar vad det gäller befintlig teknik, väggar, utrymmen, takhöjd, etc. Att ändå lösa det hela enligt tidplan är en mangrann uppgift."