IT-tjänster

Tillgänglighet och digitalisering är våra ledstjärnor

Det moderna företaget har helt nya krav på tillgänglighet och smart it-infrastruktur. Och det är det som är vår hemmaplan. 

Vårt mål är att ni ska bli bättre, starkare och mer effektiva.

Vi har mångårig erfarenhet av lösningar för affärskritiska miljöer och kan erbjuda rätt kombination av system och expertis för att möta verksamhetens behov. Både idag och in i framtiden. Vi hjälper er att designa från grunden eller vidareutveckla en redan befintlig miljö. 

 

Vår expertis inom avancerade Wifi-lösningar är oslagbar. Ett bevis på det är att vi är leverantör av Wifi- och nätverkslösningar till alla arenor inom SHL- och Hockeyallsvenskan. 

Är du intresserad av företagsanpassade IT-tjänster?

kontaktKontakta mej eller någon annan i vårt IT-team. Ring eller mejla så tar vi ett snack om smarta Wifi-lösningar för events eller hur vi kan virtualisera din IT-miljö!

  0771-190 700 

  sales@bluecom.se

WIFI

Vi har mångårig erfarenhet samt expertkompetens av att bygga avancerade trådlösa nätverk, i synnerhet där det finns svåra utmaningar med mycket folk på liten plats eller att tillgängligheten skall vara 24/7. Våra Wi-Fi tjänster är komplett med allt som behövs för att komma igång, t.ex hårdvara, mjukvara, installation och övervakning samt drift. 

Vi har funktioner för exempelvis gruppbaserad accesskontroll, grundläggande statistik
, proaktiv drift, heatmapping, besöksflöden vilka tillämpas i färdiga tjänster för köpcentrum (kampanjer, butikslägen), arenor och hotell.

NÄTVERK

Vi designar nätverkslösningar och levererar komponenter till både datahallar och spridningsnät som uppfyller högt ställda krav på säkerhet, skalbarhet och prestanda.  Vi har även lösningar för att knyta ihop er verksamhet på ett säkert och kostnadseffekt sätt även om den är spridd på flera lokationer.

Server/Lagring OCH HYPERKONVERGERAT (HCI)

Vi erbjuder driftsäkra server och lagringslösningar från kända leverantörer. Vi har kompetensen och lösningar att leverera oavsett om det gäller fristående servrar med internlagring, beräkningskluster, virtualiseringsplattformar med tillhörande SAN eller hyperkonvergerade lösningar. 

HCI förenklar driften och effektiviserar distributionen, hanteringen och skalningen av datacenterresurser. Hur? Genom att kombinera x86-baserade server- och lagringsresurser med intelligent programvara i en nyckelfärdig programvarudefinierad lösning. Separata servrar, lagringsnät och lagringsarrayer kan ersättas med en enda hyperkonvergerad infrastrukturlösning för att skapa ett smidigt datacenter som enkelt kan skala med din verksamhet.

VIRTUALISERING

Virtualisering öppnar en rad möjligheter och ger större möjlighet att anpassa teknik efter behov. Virtualisering är en grundläggande funktion i modern IT-infrastruktur. Fördelarna är många; du sparar både hårdvara och energi samtidigt som administrationen blir enklare, driften säkrare och totalekonomin bättre. Virtualisering handlar inte bara om serverresurser. Det finns i dag lösningar att virtualisera hela infrastrukturstacken inklusive klienterna om man så önskar.

Relaterad läsning

Jobb

Vi söker en support och drifttekniker

Vi på Bluecom är inne i en expansiv fas – flera av våra affärsområden växer kraftigt. Vår bredbandssatsning med teknologin Air2Fibre byggs runt om i …

Läs mer →
Norbergs kommun - mimerlaven
Nyheter

Air2Fibre till Norberg

Bild: Wikipedia, CC BY-SA 3.0, Creative Commons I Norbergs kommun, i Västmanland, mitt emellan Avesta och Fagersta, går man nu in en ny fas i …

Läs mer →
Pressmeddelande

Bluecom bygger bredbandslösning i Tierp med Air2Fibre-teknik

Det innovativa bredbands- och IT-företaget Bluecom kommer nu bygga bredband till hushåll i Tierps kommun. I ett första skede erbjuds alla boende i Hållnäs denna …

Läs mer →
bluecom på foodstock
Nyheter

Michelinkockar, skärgården och Bluecom – en smarrig kombination

Michelinkockar från hela världen, tusentals matintresserade människor och ett gastronomiskt program utan dess like. Foodstock heter det här unika eventet som i månadskiftet augusti/september gick …

Läs mer →