IT-tjänster

Tillgänglighet och digitalisering är våra ledstjärnor

Det moderna företaget har helt nya krav på tillgänglighet och smart it-infrastruktur. Och det är det som är vår hemmaplan. 

Vårt mål är att ni ska bli bättre, starkare och mer effektiva.

Vi har mångårig erfarenhet av lösningar för affärskritiska miljöer och kan erbjuda rätt kombination av system och expertis för att möta verksamhetens behov. Både idag och in i framtiden. Vi hjälper er att designa från grunden eller vidareutveckla en redan befintlig miljö. 

 

Vår expertis inom avancerade Wifi-lösningar är oslagbar. Ett bevis på det är att vi är leverantör av Wifi- och nätverkslösningar till alla arenor inom SHL- och Hockeyallsvenskan. 

Är du intresserad av företagsanpassade IT-tjänster?

kontaktKontakta mej eller någon annan i vårt IT-team. Ring eller mejla så tar vi ett snack om smarta Wifi-lösningar för events eller hur vi kan virtualisera din IT-miljö!

  0771-190 700 

  sales@bluecom.se

WIFI

Vi har mångårig erfarenhet samt expertkompetens av att bygga avancerade trådlösa nätverk, i synnerhet där det finns svåra utmaningar med mycket folk på liten plats eller att tillgängligheten skall vara 24/7. Våra Wi-Fi tjänster är komplett med allt som behövs för att komma igång, t.ex hårdvara, mjukvara, installation och övervakning samt drift. 

Vi har funktioner för exempelvis gruppbaserad accesskontroll, grundläggande statistik
, proaktiv drift, heatmapping, besöksflöden vilka tillämpas i färdiga tjänster för köpcentrum (kampanjer, butikslägen), arenor och hotell.

NÄTVERK

Vi designar nätverkslösningar och levererar komponenter till både datahallar och spridningsnät som uppfyller högt ställda krav på säkerhet, skalbarhet och prestanda.  Vi har även lösningar för att knyta ihop er verksamhet på ett säkert och kostnadseffekt sätt även om den är spridd på flera lokationer.

Server/Lagring OCH HYPERKONVERGERAT (HCI)

Vi erbjuder driftsäkra server och lagringslösningar från kända leverantörer. Vi har kompetensen och lösningar att leverera oavsett om det gäller fristående servrar med internlagring, beräkningskluster, virtualiseringsplattformar med tillhörande SAN eller hyperkonvergerade lösningar. 

HCI förenklar driften och effektiviserar distributionen, hanteringen och skalningen av datacenterresurser. Hur? Genom att kombinera x86-baserade server- och lagringsresurser med intelligent programvara i en nyckelfärdig programvarudefinierad lösning. Separata servrar, lagringsnät och lagringsarrayer kan ersättas med en enda hyperkonvergerad infrastrukturlösning för att skapa ett smidigt datacenter som enkelt kan skala med din verksamhet.

VIRTUALISERING

Virtualisering öppnar en rad möjligheter och ger större möjlighet att anpassa teknik efter behov. Virtualisering är en grundläggande funktion i modern IT-infrastruktur. Fördelarna är många; du sparar både hårdvara och energi samtidigt som administrationen blir enklare, driften säkrare och totalekonomin bättre. Virtualisering handlar inte bara om serverresurser. Det finns i dag lösningar att virtualisera hela infrastrukturstacken inklusive klienterna om man så önskar.

Relaterad läsning

Blogg

Vårt kundlöfte
är viktigare än någonsin

“Vi tänker alltid tillgänglighet.” Så lyder vårt kundlöfte. När vi formulerade det hade vi inte en tanke på den situation vi nu befinner oss i. …

Läs mer →
Arena Experience Accelerator med Bizmaker
Nyheter

Bluecom i samarbete med BizMaker, startar Arena Experience Accelerator

För de som följt oss är det ingen nyhet att vi gillar ishockey. Vi har exempelvis levererat uppkoppling och tekniska lösningar till  SHL, SDHL och …

Läs mer →
Bluecom kopplar upp Handbolls EM 2020
Nyheter

EM i handboll uppkopplat!

Photo credit: © Axel Heimken / kolektiff Så har EM i handboll för herrar dragit igång, en klassisk turnering för oss svenskar. Många är vi …

Läs mer →
Blogg

Garanterad hastighet och kvalitet med trådlös teknik från Bluecom

Det här är en kommentar av Jan Markgren, CTO på Bluecom, på Sveriges bredbandsmål. För att Sveriges ambitiösa mål om bredbandspenetration ska kunna uppfyllas krävs …

Läs mer →