IT-tjänster

Tillgänglighet och digitalisering är våra ledstjärnor

Det moderna företaget har helt nya krav på tillgänglighet och smart it-infrastruktur. Och det är det som är vår hemmaplan. 

Vårt mål är att ni ska bli bättre, starkare och mer effektiva.

Vi har mångårig erfarenhet av lösningar för affärskritiska miljöer och kan erbjuda rätt kombination av system och expertis för att möta verksamhetens behov. Både idag och in i framtiden. Vi hjälper er att designa från grunden eller vidareutveckla en redan befintlig miljö. 

 

Vår expertis inom avancerade Wifi-lösningar är oslagbar. Ett bevis på det är att vi är leverantör av Wifi- och nätverkslösningar till alla arenor inom SHL- och Hockeyallsvenskan. 

Är du intresserad av företagsanpassade IT-tjänster?

kontaktKontakta mej eller någon annan i vårt IT-team. Ring eller mejla så tar vi ett snack om smarta Wifi-lösningar för events eller hur vi kan virtualisera din IT-miljö!

  0771-190 700 

  sales@bluecom.se

WIFI

Vi har mångårig erfarenhet samt expertkompetens av att bygga avancerade trådlösa nätverk, i synnerhet där det finns svåra utmaningar med mycket folk på liten plats eller att tillgängligheten skall vara 24/7. Våra Wi-Fi tjänster är komplett med allt som behövs för att komma igång, t.ex hårdvara, mjukvara, installation och övervakning samt drift. 

Vi har funktioner för exempelvis gruppbaserad accesskontroll, grundläggande statistik
, proaktiv drift, heatmapping, besöksflöden vilka tillämpas i färdiga tjänster för köpcentrum (kampanjer, butikslägen), arenor och hotell.

NÄTVERK

Vi designar nätverkslösningar och levererar komponenter till både datahallar och spridningsnät som uppfyller högt ställda krav på säkerhet, skalbarhet och prestanda.  Vi har även lösningar för att knyta ihop er verksamhet på ett säkert och kostnadseffekt sätt även om den är spridd på flera lokationer.

Server/Lagring OCH HYPERKONVERGERAT (HCI)

Vi erbjuder driftsäkra server och lagringslösningar från kända leverantörer. Vi har kompetensen och lösningar att leverera oavsett om det gäller fristående servrar med internlagring, beräkningskluster, virtualiseringsplattformar med tillhörande SAN eller hyperkonvergerade lösningar. 

HCI förenklar driften och effektiviserar distributionen, hanteringen och skalningen av datacenterresurser. Hur? Genom att kombinera x86-baserade server- och lagringsresurser med intelligent programvara i en nyckelfärdig programvarudefinierad lösning. Separata servrar, lagringsnät och lagringsarrayer kan ersättas med en enda hyperkonvergerad infrastrukturlösning för att skapa ett smidigt datacenter som enkelt kan skala med din verksamhet.

VIRTUALISERING

Virtualisering öppnar en rad möjligheter och ger större möjlighet att anpassa teknik efter behov. Virtualisering är en grundläggande funktion i modern IT-infrastruktur. Fördelarna är många; du sparar både hårdvara och energi samtidigt som administrationen blir enklare, driften säkrare och totalekonomin bättre. Virtualisering handlar inte bara om serverresurser. Det finns i dag lösningar att virtualisera hela infrastrukturstacken inklusive klienterna om man så önskar.

Relaterad läsning

God jul från Bluecom
Blogg

Till alla er där ute – god jul och gott nytt år!

Så är ännu ett år till ända. Och vilket år det har varit! Även om det har funnits höjdpunkter för många så ser vi säkert …

Läs mer →
wifi4eu kalix
Nyheter

Bluecom förverkligar EU-projektet Wifi4EU i Kalix

Bluecom har fått förtroendet att leverera gratis, trådlös internetuppkoppling till Kalix kommuns invånare och besökare. Projektet är en del av den stora EU-satsningen WiFi4EU som …

Läs mer →
kunder som väljer air2fibre
Blogg

Skola och jobb. Praktiska grejor. Och Liverpool

Hösten är på väg in och regnet hänger i luften. Men i ett egenritat hus ute på Hönö i Öckerö kommun är det varmt och …

Läs mer →
Blogg

Vårt kundlöfte
är viktigare än någonsin

“Vi tänker alltid tillgänglighet.” Så lyder vårt kundlöfte. När vi formulerade det hade vi inte en tanke på den situation vi nu befinner oss i. …

Läs mer →