Bluecom och Bumbee Labs i partneravtal för framtidens Wi-Fi Location Analytics

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin

Två av Sveriges tyngsta specialister inom radio/Wi-Fi-kommunikation och besöksflödesanalys har slutit avtal om samarbete. Samarbetet syftar till att erbjuda kundsegment som idrottsarenor och eventarrangörer, köpcentra och hotell möjligheter till oöverträffad statistik för besöksflöden.

Under många år har e-handlare och andra onlineaktörer samlat data för att kunna optimera sin tjänst eller erbjudande. Med Bumbee Labs och Bluecoms samarbete kan nu även fysiska platser få tillgång till ett mycket djuplodande databaserat underlag. Robert Sjöholm, vd på Bluecom berättar: ”våra lösningar kan ge verksamheter svar på frågor som: hur rör sig kunder under ett utomhus-event? Vilken tid på dygnet har störst besöksflöden i ett köpcentra? Eller vilka fysiska ytor används mest i och runt en idrottsarena? Det här är mycket värdefullt data, som vi förvisso jobbat med tidigare, men tillsammans med Bumbee nu kan göra på en helt oöverträffad nivå.”

Robert Sjöholm och Karl Salomonsson
T.v. Robert Sjöholm, vd Bluecom, t.h. Karl Samuelsson, vd Bumbee Labs. ”Timingen för vårt samarbete är perfekt – vi står båda i en fas där vi är etablerade och nu kan ta ännu större steg framåt med efterfrågade lösningar på spännande marknader”, säger Karl.

Bumbee Labs och Bluecom är i grunden två ganska nischade företag vars kompetens och erfarenhet hyser absolut högsta renomé. Karl Samuelsson, vd på Bumbee Labs, säger: ”Vi har nationella och internationella ambitioner på Bumbee – att vi kan slå följe med en etablerad och oerhört erfaren partner som Bluecom gör att vi kan komma närmare en mycket spännande marknad. Vi märker också av en stor nyfikenhet på den internationella marknaden. Timingen är helt perfekt och synergin total.”

Tekniskt har företagen lösningar som kompletterar varandra. Bumbee Labs fångar upp mobiltelefoners Wi-Fi-signaler, helt anonymiserat och GDPR-överenstämmande, och med AI-funktionalitet rensas datat och kan tas in i Bluecoms lösning. Bluecom bygger bl.a. avancerade trådlösa nätverk för events och sportarenor – exempelvis SHL’s hockey-arenor, O-ringen eller event som den nyligen hyllade Foodstock ute i Stockholms skärgård. Den teknologi som redan finns ute hos flera av Bluecoms kunder har nu möjlighet till den här lösningen, egentligen utan någon några större förändringar eller installationer.

Robert: ”Vi vill båda bygga kommersiella värden för våra kunder. Bumbee Labs lösning är ensam i sitt slag, jag skulle säga state-of-the-art, och det gör att våra lösningar når helt nya nivåer när det gäller datamängder och precision. Tidigare har våra lösningar varit begränsade till att besökare loggar in det nätverk vi har levererat. Nu bygger vi dataunderlaget på alla som har en mobiltelefon. Och datat håller extremt hög kvalitet.”

Karl säger: ”Jag tycker det här samarbetet är jättespännande. Bluecom är precis en sådan seriös partner som vi vill arbeta med, den typ av leverantör som har samma syn som oss på de tekniska möjligheterna och som kan förmedla det till sina kunder. Vi har redan pågående case och jag ser verkligen positivt på framtiden tillsammans med Bluecom.”

OM BUMBEE LABS: Bumbee Labs mäter besöksflöden genom att fånga upp anonymiserade Wi-Fi-signaler i smarta mobiltelefoner och kan göra mätningar i både utomhus- och inomhusmiljö. Besöksflödena mäts helt anonymiserat, inte på individnivå och mätmetoden är ensam i sitt slag att ha ett godkännande från Datainspektionen. Bumbee Labs kan genom sin metod ta fram mycket säker statistik på hur många som besöker mätområdet under olika tidsintervaller, hur länge besökarna stannar i mätområdet och vilka de vanligaste gångstigarna är.  

> bumbeelabs.com

OM BLUECOM: Bluecom levererar bredband, Wifi och IT-tjänster med hög tillgänglighet. Lösningarna baseras på egen mjukvara i kombination med hårdvara och tjänster från utvalda partners. Vårt mål är att överträffa det förväntade. I varje lösning.

> bluecom.se


 

Kontakter

Robert Sjöholm, VD Bluecom, 070 – 647 01 16
Karl Samuelsson, VD Bumbee Labs, 070 – 758 89 71

 

Relaterade artiklar