Bluecom bygger bredbandslösning i Tierp med Air2Fibre-teknik

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin

Det innovativa bredbands- och IT-företaget Bluecom kommer nu bygga bredband till hushåll i Tierps kommun. I ett första skede erbjuds alla boende i Hållnäs denna möjlighet, men det finns ett stort intresse inte bara i Tierp utan runt om i hela Sverige.

I Tierps kommun har Bluecom tecknat ett samarbetsavtal med Lidén Data Internetwork AB för åtkomst till stadsnät och master. Ambitionen är att starta bygget redan i slutet av september månad. De som ansluter sig kommer heller inte att behöva vänta många veckor på en färdig uppkoppling då Bluecom använder sig av Air2Fibre-teknik.

Robert Sjöholm, vd på Bluecom förklarar ”Air2Fibre är precis som det låter – bredband via luften. Vi kan leverera bredbandshastigheter (från 100 Mbps upp/ned och förberett för betydligt högre hastigheter) utan att behöva göra åverkan på hushållens tomter eller omkringliggande mark. Det gör att installationen också går betydligt snabbare än de klassiska fiber-lösningarna.

Jan Markgren, ansvarig för Air2Fibre-konceptet hos Bluecom och drivande i att boende i Tierp nu äntligen ska få en hållbar lösning berättar: ”Det känns oerhört roligt att vi har landat i samverkansavtalet med Lidén Data och att dialogen med Hållnäs Bredbandsförening varit så smidig. Att vi nu kan erbjuda alla i området, och inte bara plocka russinen ur kakan, känns såklart extra rolig för oss som brinner för att hela Sverige ska få bra bredband.

Läs mer om Air2Fibre – bluecom.se/air2fibre
Läs mer om Bluecom – bluecom.se

Kontakter

Robert Sjöholm, VD Bluecom, 070 – 647 01 16
Jan Markgren, Ansvarig Air2Fibre, 08-551 091 94

Bild: Google Maps


Bluecom levererar bredband, Wifi och IT-tjänster med hög tillgänglighet. Lösningarna baseras på egen mjukvara i kombination med hårdvara och tjänster från utvalda partners. Vårt mål är att överträffa det förväntade. I varje lösning.

Relaterade artiklar