Vad är Air2Fibre?

Air2Fibre är precis som det låter – bredband via luften – en teknologisk plattform som vi på Bluecom har förfinat under flera år. Tekniken tillåter bredbandshastigheter från 100 Mbps, kan installeras året runt och har inga databegränsningar.

Hela konceptet bygger på trådlös teknik för att leverera fast bredband och telefoni till hushåll och företag via bredbandsföreningar, samfälligheter, stadsnät och hushåll. Lösningen är baserad på fiber, mikrovågslänk och professionella radiokomponenter i en välbeprövad lösning.

så här funkar air2fibre
Fakta

Vi når hög punkt, en mast eller liknande, med fiber eller med radiolänk. Sen väljs teknik beroende på terräng och omständigheter.  Det vanligaste är att vi når ytterligare en spridningspunkt varifrån vi med professionella radiokomponenter kan tillhandahålla bredbandsuppkoppling till de anslutna. I vissa sammanhang kan vi också ”hoppa” från hus till hus (perfekt för hus som ligger efter t ex en väg).

Om Air2Fibre-teknologin

Det grundläggande konceptet bygger på att använda vår partner Teracoms radiolänkstamnät för att sedan på olika sätt komma ut i terrängen. Följande är viktiga beståndsdelar: 

  • Fiber där det finns för att nå en hög punkt.
  • Teracoms radiolänkstamnät (med över 900 olika master i Sverige)
  • Professionella radiokomponenter.
  • En liten fast antenn på fastigheten.

Det här gör att vi kan erbjuda 100 Mbps (upp/ned) till ett anslutet hushåll, en hastighet som räcker gott för ett mellanstort hushåll.

 

Har du frågor om Air2Fibre?

kontaktKontakta mej eller någon annan i vårt Air2Fibre-team. Du kan mejla, ringa eller messa oss på Facebook. Vi hjälper dig gärna!

  010-198 94 30

  air2fibre@bluecom.se

   Facebook messenger

Mer om Air2Fibre

  • Enkel installation året om - utan att behöva gräva och eller göra åverkan
  • Obegränsad datamängd - surfa så mycket du vill året runt
  • Kostnadseffektivt jämfört med fiber
  • Hastigheter från 100 Mbps upp- och nedladdning - förberedd för 1Gbps
  • Når ut till hela Sverige genom Teracoms rikstäckande nät och samarbetspartners

PRIVAT

Bredband i luften till hushåll

FÖRETAG

Ett smartare bredband

FASTIGHETSÄGARE/BRF

Brf eller kluster av fastigheter

Finns det Air2Fibre-projekt i min kommun?