Air2Fibre till Norberg

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin

Bild: Wikipedia, CC BY-SA 3.0, Creative Commons

I Norbergs kommun, i Västmanland, mitt emellan Avesta och Fagersta, går man nu in en ny fas i nätutbyggnationerna. För de som inte har en internetuppkoppling finns nu möjligheten att ansluta sig till nätet med hjälp av Air2Fibre-teknkologin från oss på Bluecom.

Precis nu i dagarna monterades vår teknik på den nästan 70 meter höga Mimerlaven (Mimerlaven är en gammal lave, dvs den byggnad som står ovanför gruvor för att hissa upp malmen, idag används den mest för olika typer av evenemang). Med den höjden (se bild) så är Mimerlaven perfekt för att nå ut med trådlöst bredband till Norbergsinnevånarna.

Fagersta Posten uppmärksammade nyligen installationen i en artikel där bl a bredbandssamordnaren Kjell Karlsson berättade att ”det blir en möjlighet för de som inte har internetuppkoppling via fiber, att få det via ett länksystem [trådlöst]…du behöver inte gräva ner någonting, utan vi monterar en vit liten låda på huset och får uppkoppling.”  Vår lösning kommer i ett första skede rikta sig till själva tätorten, Klackberg och delar av Kärrgruvan och Spännarhyttan. Men det finns planer på en utvidgning. Air2Fibre är väldigt modulärt och kan lätt utökas genom att man sätter upp master som fångar upp signalen och sen skickar vidare.

Johan Westlin hos oss på Bluecom är en av dem som arbetat med att Norbergs ska få access till nätet med Air2Fibre. Han hälsar till Norbergsborna att de inte kommer att bli besvikna: ”Air2Fibre är oerhört stabilt och ger en jättebra uppkoppling för hela familjen. Vi på Bluecom är superglada att få bidra i bredbandsutbyggnaden i Sverige”.

Relaterade artiklar