Air2Fibre på bygget av nya Nykvarns Centrum

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin

Teracoms produkt Air2Fibre lämpar sig inte bara för otillgängliga områden. Nu har Teracom börjat koppla upp tillfälliga arbetsplatser med Air2Fibre.

Teracom kopplar upp bygget av nya Nykvarns Centrum trådlöst med Air2Fibre i samarbete med AB Nykvarnsbostäder. Sedan tidigare driver vi Nykvarnsbostäders fibernät som kommunikationsoperatör i ett öppet nät.

Arbetet med att förnya Nykvarns Centrum är i full gång och Air2Fibre blev lösningen för att kunna effektivisera kommunikationen på arbetsplatsen.

– ”Eftersom vi vet hur rörigt det kan vara under ett bygge och hur ledningar kan behöva flyttas flera gånger i olika projektstadier så ville vi om möjligt underlätta för bygget genom att inte förlägga mer än nödvändigt och helst inte förrän det kan förläggas definitivt. Dessutom hade vi att ta hänsyn till att befintliga näringsidkare skulle flytta runt i olika byggnader allteftersom projektet fortskred.

En lösning med Air2Fibre för att lösa problemen under projektets gång kändes då som nåt som dels uppfyllde ovanstående kriterier och dessutom som ett kostnadseffektivt alternativ.”
Lars Törnqvist AB Nykvarnsbostäder


Vad är Air2Fibre
Air2Fibre är ett skalbart koncept för bredband till hushåll, företag, stadsnät och byalag baserad på en kombination av fiber, Teracoms eget radiolänkstamnät för längre sträckor och kraftfulla trådlösa komponenter för accessnät. Det lämpar sig för både mer otillgängliga områden och kluster av fastigheter. Air2Fibre ger tids- och kostnadsfördelar jämfört med annan bredbandsutbyggnad. Läs mer här. 

Relaterade artiklar